tel: (+36) 28 514-485
Aktuális

Ajánlatkérés

Szerviz, alkatrész

Minden a borjúneveléssel kezdődik - befektetéssel a profitért

2019-07-23

Alma Pro rendszerünk beüzemelésének utolsó simításai is lezajlottak a Munkácsy Tej Kft. telephelyén, Gyulán.

A borjak telepítése 4 állásra e percben is folyik, a telep vezetője és a Stallprofi csapata pedig izgatottan várja a teljes üzembe állást és a legújabb tapasztalatokat.

A jelenleg 300 körüli szarvasmarha létszámmal működő telep az állomány növelését tervezi, ami a borjúnevelést tekintve is több munkával, vagy munkaerő bevonással járna. Ennek, a manapság problémába ütköző feladatnak, a kiváltására is megoldást kínál az Alma Pro rendszer.

 

Miért most? Miért Alma Pro-val?

Az egyre növekvő munkaerőhiány miatt észszerű a jövő megoldásaira berendezkedni akkor, amikor ez még nem akadályozza a termelést és a profitszerzést.

Az Alma Pro rendszerrel kiválthatjuk az emberi munkaerőt és ezzel párhuzamosan nemcsak a munkahelyi, vagy tulajdonosi stressz csökken, de lehetővé válik a borjak szakszerű, ütemezett itatása, a napi tömeggyarapodás növekedése és a jobb teljesítmény.

Gyulán 4 álláson megy a borjúitatás, ami azt jelenti, hogy 4x20-as kiscsoportokban tartják a borjakat a második héttől. A keverő automatával 50%-ban teljes tejet itatnak, 50%-ban pedig tejpótlót, és a rendszer kiegészül a gyógyszeradagoló tartállyal, ami egyedi kezelést tesz lehetővé párhuzamos itatás mellett. Így a beteg borjú célzottan és a napi adagjával együtt kapja gyógyszert úgy, hogy a többi álláson ugyanabban az időben a teljesen tiszta tej vagy tejpótló folyamatosan hozzáférhető az egészséges állatok számára.

 

 

 

 

 

   

 

A gyulai telep a legmodernebb felszerelést választotta: a higiéniai állásokban minden ivást automatikus mosás követ úgy, hogy a cumi visszabillen, így az állat nem érintkezik a mosószerrel.

Ennek következményeként pedig csökken a fertőzések kockázata és nő a táplálkozási kedv.

 

 

A rendszerre való áttérés bármely telepen kivitelezhető egy alaposabb helyszíni felmérést követően és saját tervezőink segítik a rendszer adaptálását a helyi viszonyokhoz.

Mit tud még az Alma Pro?

http://www.stallprofi.hu/urban

Érdeklődjön a +36 70 6003 664 -as telefonszámon.                                     

« vissza