Tel: (+36) 28 514-485
Aktuális

Ajánlatkérés

Szerviz, alkatrész

Biogázüzemi szubsztrátum szeparálása felsőfokon

2017-10-19

A kecskeméti Pilze-Nagy Kft jobbára gombaalapanyaggal működő biogáz üzeménél nagy igény jelentkezett a napi kb. 40m3 fermentlé szeparálására. A cél a végtározók tehermentesítése. Az automatizált rendszer kiépítését komoly tervezőmunka előzte meg, a végeredmény önmagáért beszél.

Biogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - Kecskemét
Biogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - Kecskemét

A fermentor tetején lévő túlfolyóból kb. 50 m után egy csigaszivattyúba kerül a szubsztrátum. A szivattyú felépítéséből adódóan érzéketlen az idegenanyagokkal szemben, akár nagyobb kődarabok sem akasztják meg, biztos működést garantál. Innen egy tolózáraknán keresztül jut át a szeparátorhoz a fermentlé. Téli üzemben a csigaszivattyú ezt a szakaszt "visszaszívja" annyira, hogy ne legyen fagyásveszély.

Kompakt, nyitható, teljesen rozsdamentes acél szeparátor

A szeparátor egy kompakt szűrőbetétes csigaprés, 0,5-15%-os szárazanyagtartalmú bemenő anyagokat tud feldolgozni. A kapott szilárd fázis szárazanyagtartalma átlagosan 25-35%-os lehet, de esetenként akár 50% feletti eredmény is elérhető. A szeparátor főbb műszaki tulajdonságai:

Teljesen rozsdamentes acél kivitel

Meghajtó adapter csúszógyűrűs tömítéssel

Nyitható présház, gyorscsatlakozóval

Kémlelőnyílás a betöltőrészben és a szűrőházban

Ide kattintva még többet tudhat meg a szeparátorunkról.

   

Biogáz szubsztrátum kezelés - Kecskemét

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Automatizált rendszer, gondos tervezés

A szeparátor egy saját tervezésű acélszerkezetre került fel. Nyomásmérővel figyeli a vezérlés, hogy milyen intenzitással dolgozhat a frekvenciaváltóval szabályozott csigaszivattyú. A szilárd fázis a korábbi almostrágya tárolóba, a híg fázis pedig egy átemelőaknába kerül. Az aknában úszótökös megoldás helyett a sokkal pontosabb és üzembiztosabb nyomásmérésen alapuló szintvezérlést alkalmaztunk. A hígtrágyatárolókba ebből az aknából kerül át a szeparált fermentlé.

Biogáz szubsztrátum kezelés - Kecskemét

A képre kattintva galéria nyílik!

Biogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - Kecskemét
Biogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - KecskemétBiogáz szubsztrátum kezelés - Kecskemét

« vissza