tel: (+36) 28 514-485
Tevékenységeink

Ajánlatkérés

Szerviz, alkatrész

Tervezés

Az istállótípusok közül technológiai bonyolultságát tekintve a hizlalda számít az egyik "legegyszerűbbnek". Ennek ellenére még egy 800 férőhelyes hizlalda technológiája is mintegy 200db külön-külön rendelendő tételből, azon belül pedig kb. 12.000 egységnyi beépítendő technológiai elemből áll. Gondoljunk csak bele, hogy mekkora lenne az esélye a hibátlan rendelésmenetnek abban az esetben, ha mindezt kétdimenzós, papír alapú tervekről próbálnánk meg összeszámolni, majd mondjuk egy táblázatban összegezni? Valószínűleg nagyon kicsi, de mi mégis folyamatosan azon dolgozunk, hogy minimalizáljuk a hibalehetőségeket minden fázisban, mert tudjuk, hogy ez a vevő előnyére válik.

 

 

 

 

 

 

 

Tervezési folyamat

Már meglévő, működő állattartó telepek korszerűsítése, új telepek létrehozása jelentős beruházási költséggel jár, amelynek megtérülésében jelentős szerepet játszik a termelés színvonala, a munkaerő-ráfordítás, a takarmány- és energiafelhasználás, valamint a trágya újrahasznosításának lehetősége. Mindezek eléréséhez nem elég a korszerű technológia. A telepi termelési koncepció, a  minden részletre kiható tervezés, a szigorú projektirányítás és a professzionális technológiaszerelés szintén része a sikeres megvalósításnak.

A tervezés a megrendelő igényeinek figyelembe vételével, a szakmai elvek és az állatjóléti törvény előírásainak betartásával történik az INVENTOR 3 dimenziós műszaki tervező szoftver segítségével. A fejlett szoftvernek köszönhetően a kiviteli tervekből egy gombnyomásra anyaglista nyerhető, mely pontos anyagrendelést tesz lehetővé, az alábbiakban ezt mutatjuk be részletesebben.

 

Ajánlati tervből 3D részletterv

A tervezés már az ajánlatadási folyamatban elkezdődik, akkor még 2 dimenziós, vonalas formában. Ekkor kerül sor az épület jellegének, kialakításának és a technológiai elemeinek tisztázására. A különböző megoldási lehetőségek közül végül a legoptimálisabbat kiválasztva elkezdődik a részletes tervezés.

 

A szerződés megkötése után a tervezési folyamat legizgalamasabb része elkezdődik. Az elfogadott árajánlat és vázlatos terv alapján megkezdjük az egyes technológiai egységek részletes, 3 dimenziós tervezését. Első lépésben megalkotjuk a leendő épület modelljét a falakkal, lagúnákkal, nyílásokkal, stb együtt, majd "üresen" létrehozzuk a különböző technológiai részegységeket (karámrendszer, rácspadló, szelllőzés, stb), mint egy díszek nélküli karácsonyfát. Az Autodesk Vault fájlkezelő rendszer használatával egyszerre több mérnökünk is nyugodtan dolgozhat a projekten és biztosak lehetnek abban, hogy minden módosítás azonnal látható lesz mindenki számára, így nem fordulhat elő olyan eset, hogy valamilyen változásról elfelejtjük tájékoztatni egymást. A technológiai egységeken végighaladva szépen feldíszítjük a közös a karácsonyfát, aminek az eredménye egy valóban az utolsó csavarig megtervezett épület. Természetesen nem kell minden egyes csavart minden alkalommal megrajzolnunk, mert egy központi elemtárban a lehető legtöbb technológiai elemet - ponotsabb nevén: modellt - már korábban megalkottunk, felruháztuk őket cikkszámmal, tulajdonságokkal és mértékegységgel.

 

Vannak viszont olyan, minden projekt esetében egyedi tervezési feladatok, amiknek a modelljét nem lehet előre megalkotni (pl. PE hígtrágya csőhálózat). A tervezési folyamat ezen részében az Autodesk Inventor sok egyéb lehetőségét is kihasználjuk: a Frame Generator segítségével például könnyedén készítünk szabványosított szálanyagokból (szögacél, U profil, stb) térbeli rajzokat, míg a Tube and Pipe modullal különböző lemezalkatrészeket hozunk létre.

A 3D-ben történő tervezés egyik legnagyobb előnye, hogy mindent azonnal látunk, de legfőképpen azokat a lehetséges hibaforrásokat, amik más esetben csak a kivitelezéskor jelentkeztek volna, veszélybe sodorva a projekt határidejének tartását és egyben a termelés megkezdésére kitűzött időpontot is.

 

Anyaglista és rendeléstervezet egy kattintásra

Ha már az épület minden technológiai egységét beterveztünk, akkor egy kattintásra egy ún. BOM (Bill Of Material) listát készít a szoftver, ami egy tételes anyaglista minden betervezett elem nevével, cikkszámával, súlyával és minden olyan adattal ami még szükséges. Ezt követően a vállalatirányítási rendszerünk szintén egy kattintással "beszívja" ezt a listát, amiből azonnal, szállítókra lebontva, cikkszámokkal ellátott rendelési tervezetet készít, majd egy újabb kattintással elküldi a rendelést a beszállítókhoz.

 
1. Termékválasztó
»
2. Adatok megadása
»
3. Adatok ellenőrzése

Termékválasztó Válassza ki, melyik termék(ek) bemutatóját kéri!

Stadiko HDVAR mobil nagynyomású mosó
képgaléria
videó
prospektus

kiválasztás

Reck Porco/Torro réskeverő lagúnába (sertés/marha)
képgaléria
videó
prospektus

kiválasztás

Butler Gold takarmányrendező robot
képgaléria
videó
prospektus

kiválasztás

Milkshuttle MS250 önjáró borjúitató
videó
prospektus

kiválasztás

Kipp Top II. marha körmöző és kezelő állás
képgaléria
videó
prospektus

kiválasztás

1. Termékválasztó
»
2. Adatok megadása
»
3. Adatok ellenőrzése

Adatok megadása Jelentkezzen be, vagy ha nincs még fiókja, akkor a lenti adatok megadásával regisztráljon

Bejelentkezés

e-mail cím:
jelszó:

Regisztráció

teljes név: *
e-mailcím: *
jelszó: *
jelszó újra: *
1. Termékválasztó
»
2. Adatok megadása
»
3. Adatok ellenőrzése

Adatok megadása

név:
e-mail:

Részletes adatok

beosztás:* mobil:*
cégnév:*

székhely:*
irányítószám: - település:
utca, házszám:

tevékenység:*

egyéb:


1. Termékválasztó
»
2. Adatok megadása
»
3. Adatok ellenőrzése

Adatok ellenőrzése

név:
e-mail:
beosztás:
mobil:
székhely:
ágazatok:

Az Ön adatai hiányosak, kérem töltse ki adatlapunkat

Helló